home
informatieHAAG Marathon Challenge
Informatie
Op 21, 22 en 23 juni 2019 organiseert Haag Atletiek de tweede editie van de Haag Marathon Challenge, kortweg HMC. In 3 dagen loop je een marathon: op de vrijdagavond, zaterdag aan het begin van de middag en zondagochtend (kijk voor de precieze afstanden op Parcours). De start en finish zijn elke dag bij Haag Atletiek aan de Laan van Poot. Het parcours loopt door het prachtige Westduinpark en op dag twee pakken we een stukje strand mee. Je kan je inschrijven voor de complete marathonafstand, of met twee teamgenoten de drie afstanden in estafette lopen. Een estafette team mag uit elke man/vrouw en leeftijd combinatie bestaan.

Als deelnemer loop je op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. De organisatie aanvaardt ten aanzien van de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. Mocht het evenement onverhoopt afgelast moeten worden dan vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Tijdmeting
De tijdmeting vindt plaats met behulp van een chip in het startnummer.

Prijzen
De 1e, 2e en 3e dame en heer Solo winnen een prijs in het overall klassement. Voor de Trio teams zijn er ook prijzen voor het 1e, 2e en 3e team in het overall klassement. Elke finisher ontvangt een medaille en een functioneel loopshirt. De solo lopers krijgen hun medaille bij de finish van de laatste etappe; lopers die meedoen aan de estafette bij de finish van hun etappe. Het loopshirt kan je tegelijk met je startnummer afhalen in de kantine van Haag Atletiek.

Limieten per dag
Voor iedere etappe is een tijdslimiet ingesteld:
Dag 1 - tijdslimiet 60 minuten
Dag 2 - tijdslimiet 80 minuten
Dag 3 - tijdslimiet 3 uur 30 minuten

Omkleden en douchegelegenheid
In de kleedkamers van Haag Atletiek kan je je omkleden en douchen. Er is een dames- en een herenkleedkamer. Sporttassen e.d. kan je achterlaten op de rekken in het clubhuis. Voor je waardevolle spullen zijn er kluisjes beschikbaar in het clubhuis. De organisatie is niet verantwoordelijk voor kwijt geraakte spullen.

Verzorging
De waterposten kan je vinden op de parcourskaarten. Aan de finish is er water en sportdrank..

Medische begeleiding
Bij de start, finish en op het parcours is medische begeleiding aanwezig verzorgd door het Rode Kruis.

Parkeren
Bij het sportpark is een parkeerplaats met een beperkt aantal plekken. In de wijk is echter verder voldoende parkeerruimte en is het parkeren gratis. Aangezien de parkeerplaats onderdeel is van het parcours, vragen wij je om zoveel mogelijk in de wijk te parkeren.
FJA
Pandid
Jos Ghijsels
Mile17
KorffdeGidts
Pinapple Graphics
Zier Running
Goody Grill
Pier32
Rode Kruis