informatieHAAG Marathon Challenge
Informatie
Haag Atletiek organiseert in 2017 voor de eerste keer de Haag Marathon Challenge. In deze eerste editie van de Haag Marathon Challenge, kortweg HMC, loop je een marathon in 3 opeenvolgende etappes: 7,195 kilometer op de vrijdagavond, 10 kilometer zaterdag aan het begin van de middag en 25 kilometer op zondagochtend. De start en finish zijn elke dag bij Haag Atletiek aan de Laan van Poot. Het parcours van de eerste en tweede etappe loopt door het prachtige Westduinpark en gaat de laatste dag door de Haagse duinen richting Ter Heijde. Je kan je inschrijven voor de complete marathonafstand, of met twee teamgenoten de drie afstanden in estafette lopen. Een estafette team mag uit elke man/vrouw en leeftijd combinatie bestaan.

Als deelnemer loop je op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. De organisatie aanvaardt te aanzien van de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook. Mocht het evenement onverhoopt afgelast moeten worden dan vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Tijdmeting
De tijdmeting wordt verzorgd door MyLaps. Aan de binnenzijde van je startnummer zit een chip die bij de start en finish wordt geregistreerd.

Prijzen
De 1e, 2e en 3e dame en heer Solo winnen een prijs in het overall klassement.
Voor de Trio teams zijn er ook prijzen voor het 1e, 2e en 3e team in het overall klassement.
Elke finisher ontvangt een medaille en een functioneel loopshirt. De solo lopers krijgen hun medaille bij de finish van de laatste etappe; lopers die meedoen aan de estafette bij de finish van hun etappe. Het loopshirt kan je tegelijk met je startnummer afhalen in de kantine van Haag Atletiek.

Limieten per dag
Voor iedere etappe is een tijdslimiet ingesteld:
Dag 1 - 7,8 km: tijdslimiet 60 minuten
Dag 2 - 10,1 km: tijdslimiet 80 minuten
Dag 3 - 24,3 km: tijdslimiet 3 uur 30 minuten

Omkleden en douchegelegenheid
In de kleedkamers van Haag Atletiek kan je je omkleden en douchen. Er is een aparte dames- en herenkleedkamer. Sporttassen e.d. kan je achterlaten op de rekken in het clubhuis. Voor je waardevolle spullen zijn er kluisjes beschikbaar in het clubhuis. De organisatie is niet verantwoordelijk voor kwijt geraakte spullen.

Verzorging
Bij de 10 km en 25 km zijn er meerdere verversingspunten. Deze kun je vinden op de parcourskaarten. Aan de finish is er water en sportdrank.

Medische begeleiding
Bij de start, finish en op het parcours is medische begeleiding aanwezig; bij iedere verzorgingspost bevindt zich tevens een EHBO-post.

Parkeren
Bij het sportpark is een parkeerplaats met een beperkt aantal plekken. In de wijk is echter verder voldoende parkeerruimte en is het parkeren gratis.
Zier Running
Work+Shelter
Slappendel Catering
Pier32
Rode Kruis
Torq fitness
FJA
Pandid
Mile17
KorffdeGidts
Pinapple Graphics